Directadmin Nasıl Girilir?

Directadmin Nasıl Girilir?

Directadmin Nasıl Girilir?

Directadmin Nasıl Girilir?

Linux işletim sistemine sahip olan ve kullanımı kolay bir arayüzü olan Directadmin için kullanıcılar directadmin nasıl girilir? sorusunun cevabını merak ediyor. Kolay tasarlanmış ve kullanımı basit olan arayüzü sayesinde kullanıcılar Directadmin'e pratik bir şekilde erişim sağlayarak işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Directadmin Avantajları Nelerdir?

Directadmin'e giriş sağlayan kullanıcılar pek çok kolaylıkla karşılaşıyor ve işlemlerini de hem daha kolay hem de daha hızlı gerçekleştirebiliyorlar.

Kullanıcılar için sunulan avantajlar:

  • Linux işletim sistemini kullanan Directadmin'e kullanıcılar farklı şekillerde erişim sağlama imkanına sahiptirler,
  • Arayüzün grafiksel ve sade tasarlanması sayesinde işlemlerin hepsi hem kolay hem de hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir,
  • Sunucular geliştirilmiş veri tabanı sayesinde işlemlerini gerçekleştirirken hiçbir sorun yaşamaz,
  • Directadmin'in kullanımı kullanıcılar için aynı zamanda ekonomiklik sağlar,
  • Panele kullanıcılar diledikleri zaman erişim sağlayabilirler,
  • Panelin üzerine kullanıcıların kendileri aynı anda hem satıcı hem yönetici hem de kullanıcı özelliklerini birbirlerine ekleyebilirler. Bu özellik sayesinde ise özellikle bilgisayar kullanımında deneyimi olmayan kişiler hosting işlemlerini yapabilme şansına erişim sağlayabilirler.

Directadmin'e giriş yapan kullanıcılar bu özellikler sayesinde panel üzerinden gerçekleştirmek istedikleri tüm işlemleri hem daha hızlı hem de daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler.

Directadmin Özellikleri

Directadmin pek çok panel ile uyumlu olabiliyor ve bu çeşitli uyumlar ile birlikte bünyesinde gerçekleştirm,ş olduğu yapılandırmalar da farklılık gösteriyor. Aynı zamanda panel kendi alanını büyütmek için Dovecot, ProFTPD, Snove Open LiteSpeed, MariaDB ve Exim yazılımlarını kullanmayı tercih ediyor.

Bununla beraber Directadmin panelini kullanan kişiler kurulum seçenekleri arasında çoklu müşteri kurulum seçeneğini seçme şansına sahip olabiliyor. Ayrıca panel üzerinden kullanıcıların kendileri hem veri tabanlarını oluşturabilirler hem de oluşturmuş oldukları veri tabanlarını yönetebilirler.

Veri tabanı oluşturma ve yönetme seçeneğinin yanında ise kullanıcılar dosya ve DNS yönetimini de kendileri yapabilirler. Bu yönetim seçenekleriyle birlikte kullanıcılar için kaynakların kendilerine özel istatistikler tanımlanarak hem yedekleme işlemleri hem de alan adı işlemleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Directadmin Nasıl Girilir?

Directadmin Üzerinden Yapılabilecek İşlemler Nelerdir?

Directadmin panelini kullanan kullanıcılar panel üzerinden pek çok işlem gerçekleştirebilir.

Bu işlemler arasında:

  • Kullanıcılar için web mail tanımlamaları yapılabilir,
  • Panel üzerinde filtre sistemleri kullanılabilir hale gelir,
  • Kullanıcıların e-posta işlemlerine kolaylık sağlaması için otomatik yanıtlayıcılar eklenebilir.

Bu özellikler sayesinde kullanıcılar gerçekleştirmiş oldukları işlemleri güvenli bir şekilde yapabilirler ve gerçekleştirilen bu işlemler daha hızlı yapılmış olur.

Directadmin Dizin İzinleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Kullanıcıların kullanmış olduğu panel için dizin izinleri FTP yönetimi ile sağlanır. FTP yönetimi ile sağlanan bu izinde isteyen kullanıcılar DNS ayarlarını değiştirebilirler ya da kaldırabilirler. Aynı zamanda dizin güvenliği kullanıcıların kendilerinin belirlemiş olduğu şifre ile sağlanır.

Directadmin Dosya Yöneticisi Özellikleri

Kullanıcılar panel üzerinden dosya yönetimlerini hem fonksiyonel hem de daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda hızlı gerçekleştirilen dosya yönetimi için veriler hem geri yüklenebilir hem de verilerin hepsi yedeklenebilir.

Directadmin Kurulumu Nasıl Gerçekleştirilir?

Panel kurulumunu yapmak isteyen kullanıcıların ilk olarak panelin Default sunucusunun olup olmadığına bakmaları gerekir. Panel üzerinde Default sunucusu bulunuyorsa kurulum dosyaları site üzerinden indirilebilir. İndirilen kurulum dosyaları için çalıştırma komutu gereklidir ve bu çalıştırma komutları sistem üzerinden verilir.

Çalıştırma komutu verildikten hemen sonra kullanıcıların ID bilgileri sorgulanır ve gerekli bilgiler verilir. Verilen bilgilerin doğruluğu teyit edildikten sonra panel için hostname tanımlaması yapılır. Bu tanımlamalar yapıldıktan sonra ise internet bilgileri doğrulanarak Apache/PHP yapılır.

Directadmin Giriş İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Kullanıcıların panele giriş yapabilmeleri için ilk olarak gereksinimlerini belirlemeleri gerekir. Belirlenen gereksinimlerin ardından ise sunucu özellikleri kullanıcılar tarafından kontrol edilir ve panel üzerinden kullanıcı adı ve şifre alınır. Kullanıcı adı ve şifre belirlendikten sonra ise kurulum dosyası indirilerek panele giriş yapılabilir.

Directadmin Arayüz Özellikleri

Panelin arayüzü hem grafiksel hem de sade bir şekilde tasarlanmıştır. Bu özellikler ile beraber kullanıcılar işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirler. Aynı zamanda panelin arayüzü yapılması planlanan işlemler için belirli bir sıraya dizilmiştir ve bu özellik sayesinde kullanıcılar işlemlerini karışıklık olmadan gerçekleştirebilirler.

Panel Güvenilirliği

Directadmin, kullanıcıların işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için panelin veri tabanını güvenli bir şekilde tasarlamıştır. Ayrıca panel üzerinde kullanılan yazılımlar sayesinde hem kullanıcıların bilgileri hem de kullanıcıların gerçekleştirmiş oldukları işlemlerin bilgileri saklı tutulur.

Directadmin İle Nasıl Web Site Oluşturulur?

Directadmin ile web site oluşturmak isteyen kullanıcılar ilk olarak panel üzerinde bulunan sunucular kısmına girmelidir. Sunucular kısmında bulunan yönet sekmesi seçilerek IP adresi ve Port numarası yazılır. Bu işlemlerin ardından ise panele giriş yapılır ve access level bölümüne gidilir. Bu bölümden sonra ise reseller level seçilerek add new use bağlantısına tıklanarak web sitesi oluşturulur.

Panel Yönetimi Nasıl Sağlanır?

Panel yönetimi için tek bir kullanıcının olması gerekmez. Panel üzerinden kullanıcıların kendileri kendi istekleri doğrultusunda birden fazla kullanıcı ekleyerek panelin yönetimi sağlanabilir. Aynı zamanda kullanıcı ekleme işlemleri kullanıcılar tarafından yapıldığı için herhangi bir güvenlik problemi de yaşanmaz.