Plesk Panel Posta Sunucusu Ayarları
Başta e-posta hesaplarının oluşturulması olmak üzere bunların yapılandırılması ve yönetilmesi adına doğru şekilde pleks panel posta sunucusu ayarları konusuna dikkat etmeleri son derece önemlidir. Ayarların doğru olarak yapılması, yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesi aşamasında gerekli adımların atılmasını sağlar.
Pleks Panel Posta Sunusu Özellikleri
Kullanıcıların tercihlerini pleks panel posta sunucundan yana yapmaları aşağıdaki avantajları elde etmelerine yardımcı olur;
- Site isimleri için e- posta hesapları oluşturulabileceği gibi silinmiş olan e-posta hesapları yönetilir ve şifre kontrolü yapılır.
- Web tabanlı arayüzü ile e-posta gönderimi ve alımı sağlanır.
- ClamAV ve SpamAssassin gibi araçlar sayesinde virüs ve spam filtreleme hizmetleri sunulur.
- SSL/TLs şifreleme desteğiyle gerçekleştirilen e-posta iletişiminde güvenlik üst düzeylere çıkartılır.
- Kota yönetimi yapılabilir.
- E-posta hesaplarına sorunsuz erişim için çeşitli protokoller desteklenir.
Pleks panel posta sunucusu kullanımı ile beraber e-postaların yönetimi ve çeşitli süreçler çok daha kolay ve profesyonel hale gelmiş olur.
Pleks Panel Posta Sunucusu Ayarları Nasıl Yapılır?
Herhangi bir sorun ortaya çıkmadan pleks panel posta sunucusu ayarlarının yapılabilmesi adına ilk olarak panele giriş yapılması gerekir. Tarayıcıya giriş yapılmasından sonra Araçlar ve Ayarlar (Tools & Settings) seçeneğine tıklanır. İlgili bölgede ise Posta Sunucusu Ayarları (Mail Server Settings) bölümüne tıklanır.
Plesk Panel Genel Posta Sunucusu Ayarları
Posta Sunucusu Ayarları bölümüne girilmesi sonrasında ilk aşamada hangi posta sunucusu kullanılacağı seçimi yapılır. Ardından da dışarıya gönderilecek e-postaların farklı bir SMTP sunucusu üzerinden gönderilip gönderilemeyeceğinin belirlenmesi adına SMTP Relay ayarları yapılır. Mail Queue sekmesinden de kuyrukta bulunan posta iletileri ile alakalı ayarlamalar yapılabilir.
POP/IMAP Ayarları
POP3/IMAP sekmesine tıklanması sonrasında isteğe göre POP3 ve IMAP hizmetlerinin kullanımı ile alakalı etkinleştirme ya da devre dışı bırakma işlemi yapılır. Aynı bölümde bağlantı limitleri belirlenebilirken aynı zamanda kimlik doğrulama yöntemleri arasından da seçim yapılması mümkündür.
Plesk Panel Posta Sunucusu Güvenlik Ayarları
Güvenlik ayarlarının yapılabilmesi adına ilk olarak Tools & Settings, sonrasında da Mail Server Settings alanlarına giriş yapılır. Buradan da Security yani Güvenlik sekmesine girilir. İlgili sekmede posta sunucusu ile alakalı gerekli ayarlamalar kolaylıkla yapılabilir.
Black List bölümünden IP kara liste ekleme işlemi gerçekleştirilir. Spam Protection ile farklı araçlar kullanılarak mailler için spam koruması yapılandırması gerçekleştirilir. İlgili bölümde bulunan SSL/TLS alanında ise POP3, SMTP ve IMAP ile alakalı SSL/TLS şifrelemesinin etkinleştirilmesi sağlanır.
Alan Adı İçin Posta Ayarları
Sistem içerisinde belirli bir alanda adı adına posta ayarlarının yapılandırılması adına ilk olarak Plesk Panel’de yer alan Demains (Alan Adları) bölüme giriş yapılır. Buradan da yapılandırma yapılmak istenilen alan adı seçilir.
Mail sekmesine giriş yapılması sonrasında Mail Settings seçeneği tıklanır. İlgili alanda özel posta ayarlamaları gerçekleştirilebilir. İlgili ayarlar ise posta hizmetinin etkinleştirilmesi ya da devre dışı bırakılması, posta kutularının oluşturulması ve yönetilmesi, posta iletme kurallarıdır.
Her geçen gün Pleks Panel üzerinden kullanıcıların isteklerinin yerine getirilmesi adına farklı güncellemeler yapılmaya devam ediyor. Klasik tarzdaki ayarların yanı sıra isteğe göre ek ayarlar ve özelleştirmeler de taleplere göre yapılabilir. Kullanıcılar ek ayarları görmek ve değiştirmek istediklerinde Extensions (Eklentiler) bölümü tıklanır.
Buradan da isteğe göre farklı posta eklentilerinin yüklenmesi sağlanabilir. Eklentilerin her birinin farklı özellikleri bulunuyor. E-postaların kullanım alanlarına bağlı olarak kullanıcılar en uygun olacak ayarları yaparak bunları eklentiler ile çok daha kullanışlı hale getirmek de mümkün hale gelir.